Valmista eväitä metsässä

Valmista eväitä metsässä

Softaajan päivät voivat olla pitkiä ja niitä yleensä vietetään keskellä metsää tai jossain muualla sovitussa paikassa, poissa toisten näkyvistä. Pelaaminen on myös kuluttava harrastus ja sen takia on hyvä tankata niin ennen peliä kuin myös pelin taukojen aikana. Hyvän ruoan valmistaminen onnistuu myös metsässä kun on oikeat välineet mukana matkassa. Lisäksi metsässä voi myös valmistaa toimivaa lämmintä ruokaa helposti ja nopeasti. 

Monet lähtevät matkaan kylmillä ruoilla ja ne yleensä pystyy laittamaan valmiiksi kotona. Pidemmän pelipäivän aikana voi kuitenkin tarvita tuhdimpaa ruokaa joten on hyvä, jos voi valmistaa lämmintä ateriaa myös metsässä. Tämä onnistuu kun mukana on oikeat välineet. Ehkä kaikista paras väline, jonka voit ostaa itsellesi metsään mukaan on valurautapannu, joka toimii kaikkien ruokien kanssa. Metsässä voi ainoa keino olla lämmittää ruoka nuotiolla. Tässä valurautapannu toimii erinomaisesti. Se kestää kuumaa ja on oikeastaan suunniteltu juuri sitä varten. Se myös pysyy lämpimänä pitkään, joten nuotiota ei tarvitse polttaa ikuisesti kun pannun on kerran saanut lämpimäksi. Tällä pannulla valmistuu niin munakkaat, makkaraperunat kuin myös letut, leivonnaiset ja muut herkut.

Jos ei ole vaihtoehtoa sytyttää nuotiota voi lämmintä ruokaa valmistaa trangian avulla. Trangia on kevytmetallista valmistettu ruoanlaittosetti, joka lämpiää mukana tulevalla neste polttimella. Polttimen nesteenä käytetään yleensä spriitä, jonka avulla voi lämmittää paistoastiat kuumaksi ja valmistaa trangian paistinosalla paistettuja ruokia tai kattilassa muita ruokia. Trangia menee myös kätevästi kasaan ja sen saa pieneen tilaan mukaan roikkumaan vaikka vyöltä. Polttimen tilalle voi hankkia kaasupolttimen, joka toimii myös valurautapannun kanssa. Nämä kannettavat kaasupolttimet ovat myös melko edullisia, joten ne ovat kätevä vaihtoehto, jos ei halua tehdä nuotiota tai käyttää polttonesteitä.