Softausreissun muistilista

Välillä airsoft-harrastajan täytyy lähteä tuttuja kotinurkkia kauemmas harrastamaan. Muistettavaa ja kannettavaa on matkalle paljon, eikä kyse ole ainoastaan airsoft-välineistä. Kokosinkin alle kätevän ja pienen muistilistan, jota seuraamalla tärkeimmät asiat eivät taatusti unohdu.

Majoitus

Riippuen reissusi muodosta, kannattaa majoituskin ottaa huomioon. Yövytkö teltassa vai aiotko panostaa kunnolliseen hotellimajoitukseen, kuten esimerkiksi hotel haven josta käsin kuljet aina itse tapahtumapaikalle. Tämä vaikuttaa siihen, tuleeko pakatessa muistaa esimerkiksi makuupussi ja -alusta sekä tietenkin se oleellisin, eli teltta. Jos leiriydyt metsään, muista joko panostaa vesitiiviiseen telttaan tai pakata mukaasi pressu tai muu sadetta pitävä peite. Jos taas haluat reissullesi hieman luksusta ja käyt softaamassa hotellilta käsin, muista varata huone hyvissä ajoin, jolloin voit saada paremman tarjouksen.

Ruokailu

Mikäli aiot leiriytyä, on ruoan pakkaaminen mukaan erityisen tärkeää. Pakkaa helppoja ja hyvin säilyviä naposteltavia kuten hedelmiä, proteiinipatukoita ja pähkinöitä. Lisäksi kaikenlaiset annospussit on kätevää valmistaa leirinuotiolla. Esimerkiksi maustettuja kaurapuuroja, pastoja ja pataruokia on mahdollista saada valmiissa annospusseissa, joihin lisätään vain kiehuva vesi. Jos taas majoitut sisätiloissa, ei ruokaa tarvitse pakata niin paljoa. Voit varautua pitkiin matkoihin sekä softatessa vietettyyn aikaan pienillä ja nopeilla välipaloilla. Juuri esimerkiksi kaikenlaiset patukat ovat tähän tarkoitukseen oivallisia. Muuten voit käydä vapaavalintaisesti ulkona syömässä tai ostaa haluamiasi eväitä hotellihuoneeseesi.

Vaatetus

Suomessa sääennusteisiin ei voi koskaan täysin luottaa, vaan sääolosuhteet saattavat muuttua hyvinkin nopeasti. On siis syytä varautua kaikkeen. Pakkaa mukaasi kerrasto sekä sadevaatteet, mutta varaudu myös kuumuuteen valitsemalla hengittäviä materiaaleja, joita on helppo kerrostaa. Ota aina vuodenaika huomioon pakatessasi vaatteita matkalle.