Softaajan parhaat välineet sotaan

Softaajan parhaat välineet sotaan

Airsoft on monelle tuttu harrastus, jossa haetaan elämyksiä sotimalla metsässä tai kaupunkioloissa aseilla, jotka ampuvat pieniä 6mm kuulia. Nämä kuulat eivät satu ja harrastuksessa on enemmän kyse elämyksestä ja tiimipelaamisesta. Mitä kaikkia varusteita ja välineitä softaajalla pitää olla, jotta voi lähteä sotimaan lähimetsään. Katso seuraavasti peruspaketti softaajan sotaan.

Ensimmäiseksi on hankittava ase. Softaajan aseita on monenlaisia aina tarkkuuskivääreistä konepistooleihin. Pääasiassa käytetään alkuun kertalaukaistavia aseita, joissa on lipas useammalle panokselle. Aseen lisäksi on hankittava pelaamiseen soveltuvat vaatteet. Pelissä on tarkoitus sopeutua ympäristöön, joten monesti ainakin metsässä toimii maastopuku ja kaupungissa maastopuku tai yksivärinen asu. ASu on hyvä olla myös väljä, jotta liikkuminen on helppoa ja asu ei saa olla esteenä.

Tärkeää on myös suojavarusteet! Softaus ei satu mutta silti joskus voi olla mahdollista, että aseen kuula voi aiheuttaa vahinkoa esimerkiksi silmille. Tämän takia silmien suojaaminen onkin tärkeintä softauksessa. Päätä tai naamaa voi myös suojata koko maskilla, joka on myös hyvin maastoitumista auttava ja poistaa turhat heijastukset, joita ihosta voi syntyä. Varustukseen kuuluu myös tarvikevyö, johon mahtuu mukaan panoksia, käsiase, juomaa ja muuta tarvittavaa. 

Softaajan parhaita välineitä löytyy paljon verkosta ja niitä voi tilata ympäri maailmaa. Tämä voi olla kannattavaa, koska hinnat voivat olla ulkomailla huomattavasti halvempia kuin Suomessa, joten jos lajia alkaa kunnolla harrastaa, voi olla järkevää suunnata nettiin ostoksille. Suomessa varusteita ja aseita voi myös ostaa monista tavarataloista ja harrastukseen liittyviä kauppoja löytyy myös. Softaamista kannattaa lähteä kokeilemaan vaikka vain huvikseen. Siihen jää helposti koukkuun ja siitä voi tulla mukava harrastus, joka sopii koko perheelle.