Categories
Uncategorized

Padel – mitä se on?

Padel - mitä se on?

Monet softaajan harrastajista viihtyvät myös muiden ulkona harrastettavien lajien parissa. Padel on saavuttanut viime vuosina suursuosion ja lajin harrastajien määrä on kasvanut huimasti. Moni softaajakin on innostunut kokeilemaan tätä vauhdikasta mailalajia. Erilaisia urheilulajeja harrastamalla peruskunto kasvaa, mistä on paljon hyötyä softausta harrastettaessa.

Mitä Padel sitten oikein on?

Padel on mailapeli, jonka säännöt ovat yksinkertaiset ja helppo omaksua. Padelia on kuvattu mailapelien shakiksi, sillä siinä on mahdollista taktikoida tiensä voittoon samoin kuin shakkia pelatessa. Pelkkä voima ei siis ole tie voittoon, vaan tekniikan osaaminen ja peliäly yhdistettynä vievät koviin tuloksiin.

Miten Padelia pelataan?

Padelia pelätään nelinpelinä ulko- tai sisäkentällä. Harrastaminen siis onnistuu ympäri vuoden ja esimerkiksi Helsingissä on hyvä ja kattava tarjonta sekä ulko- että sisähalleista. Varaa sopiva hotelli helsinki alueelta ja käy itse kokeilemassa kenttiä! Koska padel on nelinpeli, se yhdistää liikuntaan sosiaalisen aspektin, joka tekee pelaamisesta hauskaa.

Padelin säännöt ovat yksinkertaistettuna seuraavat:

Syöttövuorossa oleva pelaaja aloittaa, pudottaa pallon kenttään ja lyö sen pompusta, kuitenkin korkeintaa vyötärön korkeudelta. Pallon on pudottava vinottain vastapuolen syöttöruutuun. Kun vastaanottaja on palauttanut pallon, kummallakin puolella olevat pelaajat saavat lyödä palloa vapaasti. Peli jatkuu kunnes pallo osuu samalla puolella kahdesti kenttään tai seinään kielletylle alueelle. Tarkemmat säännöt löytyy esimerkiksi virallisen Padel-liiton sivuilta.

Miten Padel voi aloittaa?

Välinevuokraus onnistuu useimmilla kentillä: padelmailat ja -pallot ovat ainoat pakolliset erikoisvarusteet, muuten riittää tavalliset urheiluun soveltuvat vaatteet. Kengiksi sopivat karheapohjaiset urheilukentät, sillä kentän pohja on tekonurmea. Jos pelaamisesta innostuu, voi osallistua padelkursseille, jossa opetellaan tekniikkaa ja sääntöjä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *