Categories
Uncategorized

Helsingin parhaat softauspaikat

Softaus on nykyisin hyvin suosittu harrastus monelle ja sitä harrastavien määrät ovatkin nousseet paljon 2010-luvulla. Alunperin Japanilais lähtöisessä pelissä pyritään suorittamaan erilaisia tehtäviä, joissa käytetään apuan 6mm muovikuulia ampuvia aseita. Airsoft pelejä harrastetaan tietyissä paikoissa ja peliä pelataan perinteisesti niin sanotuissa viikonlopun peleissä, joita järjestetään lauantaisin ja sunnuntaisin. Tutkimme seuraavaksi missä Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla voi harrastaa airsoft pelejä.

Yksi hyvä tapa löytää oikeita airsoft pelejä Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla on tutustua PKS-airsoft ry:n sivuihin. Heidän sivuiltaa löytyy kolme pelialuetta, joilla airsoft pelejä järjestetään. Lahnuksen ampumarata on alueista suurin ja pelit kestävät täällä normaalia pidempään sekä siirtymiset alueella ovat pidempiä. Tällä alueella peleissä voi olla mukana jopa 200 pelaajaa.

Toinen PKS alueista sijaitsee Korpilammella ja sinne pääsee Vesipuisto Serenan parkkipaikan alueelta. Pelialue sijaitsee kalliolla ja se tekee pelistä hyvin liikkuvan, jossa pelin aikana voi tehdä koukkauksia ja muita strategioita.

Kolmas alue löytyy Konalasta Sissoksen rakentamasta pelipaikasta. Pelialueella on paljon vanerisuojia ja taloja, jotka ovat rakennettu tällaisia pelejä varten. Paikalla pelataan myös paintball aseilla. PKS sivuilta löytyy myös pelikalenteri, josta näkee kaikki aikataulutetut pelit ja paikat sekä ohjeet, miten peleihin voi osallistua mukaan. Peleihin kannattaa huomioida, että osallistuminen voi vaati ajäsenyyden hankkimista PKS verkkokaupasta.

Airsoftia voi myös harrastaa sisätiloissa. The Back Alley tarjoaa Helsingissä airsoft sisäpelihallin, jossa pelaajat pääsevät harjoittamaan tarkkuutta hienossa realistisessa kaupungissa. Tapahtumia on viikoittain esimerkiksi ohjatut airsoft tapahtumat. The Back Alley tarjoaa myös aloittelijoille paljon airsoft tarvikkeita, joita voi ostaa heidän verkkokaupastaan.

Pääkaupunkiseudulla on siis paljon airsoft tapahtumia, joita varten kannattaa varata majoitus keskeiseltä paikalta. Viikonlopun majoitus helsingissä on helppo varata, jotta voi osallistua peleihin molempina päivinä.