Categories
Uncategorized

Airsoft aseet – ovatko ne turvallisia?

Airsoft aseet – ovatko ne turvallisia?

Airsoft kuulostaa nimenä kyllä turvalliselta, mutta jos airsoft ase on teinisi toivelistalla, sinun kannattaa kiinnittää huomiota hänen turvallisuuteensa.

Airsoft aseet näyttävät oikeilta aseilta ja niitä myydään urheilu- sekä jälleenmyyntiliikkeissä. Lapset ampuvat niillä halkaisijaltaan 6 millimetrin kokoisia muovikuulia toisiinsa.

Aseiden kasvanut suosio on johtanut kasvuun silmävammoissa.

”Niiden nimi on kauhean harhaanjohtava”
kertoo lastenlääkäri Eliot Nelson.
”Kukaan ei saisi käyttää näitä ilman sopivia silmiensuojaimia”
hän jatkaa.

Ne, jotka eivät käytä silmiensuojaimia ovat silmävamman saamisen vaarassa. Silmään osuessaan Airsoft kuulat voivat aiheuttaa naarmuja, kivuliasta verenvuotoa silmien sisässä, linssin siirtymistä tai jopa sokeutta. Lääkärit suosittelevat, että lapset käyttävät paintball-tyylisiä suojaavia silmiensuojaimia käyttäessään aseita.

Kaikki ilma-aseet eivät ole samanlaisia. Airsoft aseita myydään usein muiden ruudittomien aseiden kanssa kuten ilmakiväärien, jotka ampuvat metallisia kuulia. Ilmakiväärien kaltaisia aseita ei ole suunniteltu ihmisten ampumiseen, mutta niillä voi tappaa pieniä eläimiä, joten niitä voi kutsua oikeiksi aseiksi Nelson sanoo. Nelsonin mukaan on tärkeintä huomata, että kaikki aseet ovat mahdollisesti vaarallisia ja, että vanhempien tulee huomata, että minkäänlaiset ilma-aseet eivät ole vain harmittomia leluja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *